Artikel afbeelding

De juiste tuinmeubels voor jouw tuin!

Je tuin is een heerlijke plek om volledig tot rust te komen. Met een tuinset maak je van je tuin een plek waar je nóg meer tijd zult doorbrengen. Omdat er veer verschillende soorten tuinmeubels en tuinsets op de markt te verkrijgen zijn, kan het maken van de juiste keuze lastig zijn. Dus waar moet je op letten?

Gebruik

Een tuinset moet passen bij de manier waarop je hem wilt gebruiken, maar ook bij de beschikbare ruimte in je tuin, op je (dak)terras of balkon.

Wanneer je een grote zitruimte wilt creëren en daar de ruimte voor hebt, is een mooie loungeset een uitkomst. Een loungeset bestaat uit een (hoek)bank of meerdere banken, en in sommige gevallen stoelen, hockers en krukken. Sommige loungesets bestaan uit modules, waardoor je de set zo kunt plaatsen als jij wilt. Zo is er een loungeset die precies past bij de ruimte, sfeer, stijl en andere factoren die jij in gedachten hebt.

Als je op lange zomeravonden buiten wilt genieten van uitgebreide diners of gezellige barbecues is een eetset een goede optie. Ook eetsets zijn in verschillende formaten te verkrijgen, waardoor deze in de meest kleine ruimtes kunnen passen. Zo zijn er ook speciale eetsets voor gebruik op een balkon, waarvan sommige zelfs in te klappen zijn.

Met losse tuinmeubelen creëer je gemakkelijk een leuk zithoekje, of breidt je je huidige zitplaats uit. Plaats bijvoorbeeld twee grote tuintafels bij een lage tuintafel en geniet daar van een kop koffie in de ochtendzon. Of gebruik klapstoelen om bij je loungeset te zetten wanneer je vrienden over de vloer hebt.

En wil je in je tuin meer opslagruimte creëren? Ook dat is mogelijk met bijvoorbeeld tuinkasten of multifunctionele meubelen. Tuinkasten kunnen zorgen voor meer sfeer, of kunnen zo geplaatst worden dat ze voor een knusser effect zorgen in de zithoek. Multifunctionele meubelen, als een bank met opbergcompartiment, zijn een uitkomst wanneer je ruimte beperkt is.

Materialen

Tuinmeubels worden gemaakt van een breed scala aan materialen, waardoor elke set een andere uitstraling heeft. Ook geeft het materiaal van de set een indicatie van de levensduur, prijs, en de onderhoudsgevoeligheid.

  • Hout, hardhout, steigerhout, teak, polywood
  • Bamboe
  • Rotan en Wicker
  • Metaal, staal, RVS en aluminium

Heb je je keuze gemaakt? Dan kan je naar hartenlust gaan shoppen voor je nieuwe tuinmeubelen. Ook als je het nog niet helemaal weet, is dat geen probleem. Vind dan een tuinwinkel met tuinmeubelen bij je in de buurt, om de perfecte tuinset te vinden óf aanvullend advies te ontvangen.

Op August 15, 2018