Tuincentrum Soontiëns


Urkhovenseweg 570 5641 KX Eindhoven
0402811339 Klik om te bellen

Biologisch en duurzaam gekweekte tuinplanten
Inheemse plantenpakketten
Groot assortiment vaste planten

Over Tuincentrum Soontiëns

Tuincentrum Soontiëns is het groenste tuincentrum van de regio Eindhoven. Wij hebben een groot assortiment tuinplanten, dus ons tuincentrum is zeker een bezoek waard. Wilt u advies over beplanting, dan zijn wij u graag van dienst. Kom gerust kijken en inspiratie opdoen!

Soontiëns is een familiebedrijf dat is opgericht in 1959. Oorspronkelijk begonnen als kwekerij, bestaan wij nu uit een tuincentrum, hoveniers- en boomverzorgingsbedrijf. Een speciale tak gericht op de bevordering van groen in de stad, genaamd Soontiëns Stadsnatuur, is er later bij gekomen. Het tuincentrum bestaat sinds 1970. Alle takken in ons bedrijf hebben één ding gemeen: groen staat centraal!

Soontiëns heeft bewust gekozen voor een groot, biologisch en duurzaam geteeld assortiment planten. Steeds meer nadruk wordt gelegd op inheemse wilde planten, zg. heemplanten. Dat zijn planten die van nature groeien in Nederland en ze zijn uitstekend geschikt voor de natuurrijke tuin.

Heemplanten zijn goed voor wilde bijen, vlinders en vogels. De meeste wilde bijensoorten en ook vlinders lijken een voorkeur voor inheemse planten te hebben. Vaak op een specifieke waardplant, de plant waar ze afhankelijk van zijn voor het voltooien van hun levenscyclus.

Onze duurzaam gekweekte vaste planten zijn op 100% natuurlijke wijze gekweekt in organische/biologische grond en gevoed door organische voedingsstoffen. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Zo beschermen we de natuur en worden mens & dier daar blij van.

De planten krijgen de tijd om uit te groen tot robuuste, ziektevrije en dus sterke planten die lang leven. Ook scheuren wij planten die eerste de ruimte krijgen om te groeien in volle grond en later op de kwekerij worden opgepot.

Onze duurzame teelt- en denkwijze houdt verder in dat wij op ons terrein ruimte laten voor natuurontwikkeling. Er staan grote, volgroeide bomen en heesters en er is diversiteit in de randbeplanting. Nuttige insecten krijgen de kans om samen met ons het natuurlijk evenwicht op de kwekerij in stand te houden.

En de dieren hebben het hier erg naar hun zin. Naast insecten, vlinders en padden verblijven er verschillende soorten vogels zoals winterkoning, roodborst, boomklever en verschillende mezensoorten. Ze nestelen in de aanwezige nestkasten of soms gewoon in een boom/heester voor de verkoop, die dan uiteraard niet wordt verkocht!

Naast planten hebben wij een groot assortiment professioneel tuingereedschap, bloempotten, meststoffen, vijverartikelen en meer. Kortom, alles wat u nodig heeft voor een mooie tuin.

Foto's

Tuincentrum Soontiëns in het kort

Assortiment

Grind, zand, grond, etc.
Planten
Tuinbeelden
Tuingereedschap
Tuinhout
Tuinverlichting
Vijvers

Online assortiment bekijken

Ja

Online bestellen

Ja

Certificeringen

Lid van vakgroep Wilde Weelde

Onze locatie

Tuincentrum Soontiëns


Urkhovenseweg 570 5641 KX Eindhoven
0402811339 Klik om te bellen