Zorgboerderij de Riederwaarde


lohmanpark 1 2982 RB Ridderkerk
06 28318461 Klik om te bellen

Over Zorgboerderij de Riederwaarde

Kwekerij Terra is een taakgebied op onze zorgboerderij de Riederwaarde en maakt onderdeel uit van de dagbesteding van een aantal deelnemers. Op de kwekerij zijn we vooral gericht op zaden en stekken. Deze zaden en stekken verzamelen we uit natuurgebieden en verzorgen deze voor de vermeerdering. Het betreft nectardragende bloemen en heesters voor de bijtje s, vlinders en insecten. We verzamelen haagplanten, moerasplanten en verzorgen een periode de zgn. zomerbloeiers.

Ook doen wij een aantal groene activiteiten op sociaal gebied. Wij hebben een zgn. logeertuin waar (hobby)tuinders boventallige planten, zaden en stekken kunnen inleveren. Wij verzorgen dit plantgoed voor een tweede kans. Want heeft u een tuin, - maar geen budget- , kunt u bij ons planten halen om uw tuin of balkon op te pimpen.

Op onze boerenmarkt is er altijd een kraam waar zaden en plantjes zijn te ruilen. Ieder kwartaal willen wij een seizoensthema de aandacht geven, zodat mensen ook (achtergrond)informatie krijgen, waardoor het tuinplezier nog groter wordt...!

Zorgboerderij de Riederwaarde in het kort

Assortiment

Bloemen
Planten

Online assortiment bekijken

Ja

Online bestellen

Ja

Onze locatie

Zorgboerderij de Riederwaarde


lohmanpark 1 2982 RB Ridderkerk
06 28318461 Klik om te bellen